Deelnemers
Meer info volgt
 
Partners
NRP
Renovate Europe
 
Initiatiefnemer
Kingspan Duurzame Bouwsystemen
 

Building Holland 2010

In het Duurzaamheidspaviljoen op Building Holland 2010 werden innovatieve en duurzame bouwsystemen getoond voor gevels, daken en vloeren. Drie dagen waren er interessante presentaties, workshops en seminars van sprekers van toonaangevende kenniscentra, brancheorganisaties en universiteiten. Zij belichtten actuele onderwerpen als slim & intelligent bouwen, toepassen van de passiefhuis standaard in scholen- en kantorenbouw en duurzaam bouwen met behoud van creatieve vrijheid en architectonische schoonheid.

Meer dan 30 bedrijven maakten tijdens de expositie op het Duurzaamheidspaviljoen ook tastbaar en zichtbaar hoe vandaag de dag al duurzaam kan worden gebouwd in de breedste zin van het woord. Frank Donkers, Managing Director Benelux bij Kingspan Duurzame Bouwsystemen, legt uit hoe het initiatief van het Duurzaamheidspaviljoen tot stand is gekomen.

‘In gesprekken met de organisatie van Building Holland 2010 bleek al snel dat ze middels themapleinen extra inhoud wilden geven aan de beurs. We hebben toen een voorstel gedaan voor een thema dat past bij ons specialisme: duurzame bouwsystemen. We dragen al een aantal jaren actief duurzaamheid uit, maar het wordt pas de laatste tijd echt serieus genomen. Steeds meer opdrachtgevers en architecten nodigen ons uit om over onze visie op duurzaamheid te vertellen. Er is dus een enorme kennisbehoefte. We vonden het daarom belangrijk dat in het paviljoen alle facetten van duurzaamheid aan bod zouden komen. Duurzaam bouwen eindigt niet bij de toepassing van duurzame materialen en is niet onder één noemer te vangen. Het is een integraal proces waarbij je bijvoorbeeld ook kunt denken aan de levensloop van een gebouw, aan hergebruik van materialen. Wij hebben het paviljoen opgezet om te voorzien in de kennisbehoefte en om de diverse partijen met elkaar in contact te brengen.’


Interne Links

> Co-founders
> Exposanten
> Contentprogramma
> Fotoverslag


Downloads

> Sfeerimpressie Building Holland 2010
> Duurzaamheidspaviljoen kan toe met helft van het staal (Cobouw)
> Multidisciplinaire partnerships, dat is het nieuwe bouwen (Green Inspirations VMRG)
> Terugblik Building Holland (Energie & Milieu en bouwen aan de toekomst)
> Duurzaamheidspaviljoen op Building Holland 2010 (Bouwformatie)
> Special Bouwrai (Roofs)

<< terug