Deelnemers
Meer info volgt
 
Partners
NRP
Renovate Europe
 
Initiatiefnemer
Kingspan Duurzame Bouwsystemen
 
Home   Historie  

Historie

Kennisdeling is een belangrijk onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Kingspan voelt. Daarom ontwikkelde Kingspan in 2009 een nieuw beursinitiatief: het Duurzaamheidspaviljoen. Het ontwerp werd gemaakt door An Archi architecten, ir. H. van Heeswijk.

Het Duurzaamheidspaviljoen maakt beursbezoekers wegwijs in het denkproces en de praktijk van duurzaamheid en duurzaam bouwen. Daarbij wordt vooral de gebouwschil in ogenschouw genomen.

Gedurende de beurs is op het Duurzaamheidspaviljoen een expositie te bezoeken van duurzame gevelsystemen. Ook worden interessante presentaties, workshops en seminars georganiseerd met sprekers van toonaangevende kenniscentra, brancheorganisaties en universiteiten. Het contentprogramma verschilt per beurs. Het heeft doorgaans een interactief karakter en vormt qua onderwerpen een afspiegeling van de actualiteit. Tussen de beurzen door wordt het Duurzaamheidspaviljoen geplaatst bij ICDUBO in Rotterdam.

De website van het Duurzaamheidspaviljoen is zeer dynamisch omdat de deelnemers aan het Duurzaamheidspaviljoen verschillen per beurs.

Hieronder vind u terugblik op de evenementen waarop het Duurzaamheidspaviljoen reeds aanwezig is geweest:

 
Provada, 2011

 
BouwBeurs, 2011

 
easyfairs Industrie & Projectbouw, 2010

 
Building Holland, 2010


<< terug